Prosiłeś żeby przesadnie nie słodzić, więc pogratuluję skrótowo i w dalszej części skupię się na tym, co moim zdaniem można poprawić: uważam, że ogólnie było super, wykonaliście ogromny kawał dobrej roboty i życzę co najmniej tego samego poziomu w przyszłości.
Większość rzeczy, które mi się nie podobały na początku, zdołaliście poprawić jeszcze pierwszego dnia. Najbardziej negatywnie obok muzyki którą ściszyliście dopiero po dłuższym czasie rzucały się w oczy bardzo chaotyczne ruchy kamerą, wędrowanie nią za wysoko i w jakiś dziwne miejsca, gdzie nic się nie działo. Nie zapomnijcie też na przyszłość od razu na równi z Warbandem wgrać spec moda, bo na pierwszym meczu nawet Vizimir komentując często wyraźnie nie wiedział co się dzieje, właśnie przez 2 czynniki wymienione wyżej. Brakowało mi też tzw facecamów, ale później dodaliście kamery obrazujące zespoły, co mi osobiście odpowiada.
Z takich czepialskich uwag zaznaczę jeszcze, że przydałoby się zorganizować osobny komputer dla streamowania obrazu i osobny dka admina. Tutaj zrobiliście to na jednym i o ile online jeszcze tak to chyba nie przeszkadza, o tyle będąc tam na żywo dziwnie bym się chyba czuł patrząc jak na tym ogromnym ekranie kroś co chwila resetuje mapy opcjami albo grzebie tam szukając minimapki.
No i na koniec drobna uwaga stricte do Vizimira - Twój komentarz jest świetny i przyjemnie się go słucha, ale z mojej perspektywy - kogoś kto dobrze zna M&B. Oczywiście możemy założyć, że przytłaczająca część oglądających też się w tej grze dobrze orientuje, ale mam wrażemie, że dla kogoś nieobeznanego byłby on niezrozumiały. Tłumaczysz mechaniki, tłumaczysz nawet często komu mapa daje przewagę i dlaczego, to oczywiście ogromny plus, ale przydałoby się, żebyś używał nieco prostszego języka, zauważyłem przykładowo, że często używasz skrótów: nazw frakcji, map, etc. Ktoś kto w tym nie siedzi, nie rozumiejąc ich, szybko straci zainteresowanie. Myśląc właśnie o tej grupie mógłbyś przykładowo na początku każdej rundy kiedy masz najmniej akcji do komentowania opowiedzieć ogólnie o grze, frakcjach, ich dobrych i złych stronach, przypomnieć od czasu do czasu do ilu gramy i na jakich zasadach. Oczywiście zachowując balans, żeby nie mówić o tym za dużo i nie zanudzić 'ogarniających'. Poza tą drobną sugestią nie mam żadnych uwag, poszło Ci doskonale.
Na koniec rzecz, która przypomniała mi się dopiero teraz, kiedy cały ten post jest już gotowy: opóźnienia. Prawdopodobnie sami wyciągnęliście już odpowiednie wnioski, przyczyny na pewno były niezależne od Was, ale starajcie się chociaż aktualizować czas rozpoczęcia, bo po 18:00, kiedy niektórzy ludzie siedzieli tam i czekali już od kilku godzin, wciąż widniał napis "start 17:40".
Jeszcze raz, ogromny szacunek dla Was chłopaki. Cholernie dobra robota.